Gister opnieuw prachtige voorstelling gehad! De huiskamer zat bomvol en had er zin in. Ik zie aan Marijke en Kay dat ze er veel plezier in hebben. In deze vierde voorstelling komt er een laagje bij, een verdieping die de pijn van Rolf en Ellen nog beter laat voelen. Het publiek lacht breeduit. En een man die naast mij zit soms iets te. Je voelt bij hem de herkenning van het drama dat zich voor hem afspeelt. De acteurs schakelen snel van de grap naar de ernst. En die komt aan! Op momenten kan je een spelt horen vallen. Het applaus is overweldigend en ook de complimenten! En dan komen de verhalen...

20/06/2014 - 09:20

De voorstelling speelt en er volop erg positief gereageerd. Ook een aantal artikelen verschijnen niet alleen in de plaatselijke bladen, zoals vandaag in De Telegraaf

17/06/2014 - 15:49

De kop is eraf! En hoe! Afgelopen donderdag hebben we de eerste voorstelling gegeven in een prachtige huiskamer. En met veel succes! Wat is het leuk om te zien hoe mensen, ook in kleine setting, tot tranen toe lachen en vol spanning zitten te kijken. Want je maakt de voorstelling in een kaal repetitielokaal. We hadden die middag wel nog een repetitie gehad in de huiskamer zelf, om zichtlijnen en afstanden goed te krijgen en je ook de huiskamer eigen te maken. Maar publiek was er nog niet bij geweest. En anders dan in het theater zit je er hier echt bovenop. 
Je zag de mensen genieten, blikken van herkenning met elkaar delen en zich volop verliezen in het verhaal van Rolf en Ellen. We gaan met veel vertrouwen op naar de volgende!

11/06/2014 - 09:08

Terwijl de huiskamers allen klaar zijn, zijn we volop bezig met repeteren in de studio. Het is een mooi script en we proberen nu de personages meer leven te geven. Dat wil zeggen dat zij een geschiedenis met zich meedragen. Maar niet alles kan en wil je vertellen in de voorstelling. Toch zal het publiek moeten voelen dat dit echtpaar al veel met elkaar heeft meegemaakt. 

27/05/2014 - 15:05

Ton Offerman, 14 mei 2014

Afgelopen donderdagavond waren de meeste huiskamers aanwezig voor een briefing. Wat kan je verwachten? Hoe gaat zo'n avond? Wat er allemaal is besproken kan ik natuurlijk hier niet allemaal kwijt, maar wel dat er erg enthousiast gereageerd werd. Wij hebben al enige ervaring met het spelen in huiskamers (zie www.deoppas.com) en ik wil hier wel kwijt dat het publiek niet in een theateropstelling zit, maar knus rondom. Ook vertelden we hoe het zit met reserveren, het werven van publiek, de koffie en thee. En natuurlijk ook over de inhoud van de voorstelling.

In onze opzet streefden we naar een tiental voorstellingen. Het animo is echter zo groot dat het moeilijk wordt om voor allemaal een speeldatum te vinden! 

Het voelt geweldig dat mensen hun huiskamer een avond ter beschikking stellen voor de voorstelling! En dat ze ook moeite gaan doen om hun buren en vrienden uit te nodigen.

 

14/05/2014 - 16:42